Facebook, Sociala Medier, Tips

Facebook gör alla offentliga inlägg sökbara

Facebook gör alla offentliga inlägg sökbara.
Det innebär att användare tillåts att söka efter inlägg som innehåller vissa ord eller specifika ämnen.

facebook gör alla offentliga inlägg sökbara

Facebook har matat in allas offentliga inlägg till sin sökmotor, vilket betyder att de flesta uppdateringar nu kommer att vara lätttillgängliga för alla – oavsett hur gamla de är. Två biljoner offentliga inlägg från hela världen har lagts till.

Facebook hoppas att sökverktyget ska göra det möjligt att ta reda på vad som händer – och det kommer också att bli lättare för facebook själva att spåra mer exakt vad folk pratar om, så att dess sökverktyg kan erbjuda information om vad som händer.

Om du inte vill att dina facebookinlägg ska vara sökbara kan du själv ändra det i dina sekretessinställningar.
Så här gör du:

I din nyhetsfeed klickar du på låssymbolen i det övre högra hörnet, bredvid den runda ikonen som visar notifieringar.

Nedanför den stora blålila dinosaurien, klickar du på ”Vem kan se mitt innehåll?”

facebook gör alla offentliga inlägg sökbara

Det finns tre olika alternativ för den här inställningen.

”Bara jag” betyder att endast du själv kan se posterna.
”Vänner” innebär att dina facebook-vänner kan se vad du lägger upp och söka efter dina inlägg.
”Offentligt”: någon på eller utanför facebook kan se dina inlägg, och vem som helst med ett facebook-konto kan söka efter dina inlägg.

Du kan också ändra denna inställning enkelt för varje post du gör.
Till vänster om ”skicka”-knappen ser du vilken sekretessinställning du har.
Här kan du ändra det till ”Offentligt”, ”Vänner” eller ”Bara jag”.

facebook gör alla offentliga inlägg sökbara

Observera att dessa förändringar endast kommer att påverka framtida inlägg du gör. Om du inte vill att alla ska kunna läsa vad du skrivit om du tidigare haft inställningen ”Offentligt”, kan du ändra inställningen av äldre inlägg så här:

I din nyhetsfeed klickar du på låset i det övre högra hörnet.
Klicka på ”Fler inställningar” längst ner i menyn.
Klicka på ”Begränsa tidigare inlägg”
Facebook kommer nu att visa en varning om att detta kommer att ändra alla dina inlägg som du har delat med vänners vänner eller offentligt till att vara synliga endast för vänner.
Klicka på ”Begränsa tidigare inlägg” och sekretessinställningarna för dina äldre inlägg är nu ändrade.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Clef two-factor authentication