Facebook, Sociala Medier, YouTube

Youtube är videokungen på nätet, men Facebook klättrar mot tronen.

Video är ett av de mest engagerande sätten att berätta en historia, vare sig det är en nyhet, marknadsföring av produkter och tjänster eller ett barns första stapplande steg.
Youtube är den ledande videodelnings-plattformen, men Facebook positionerar sig för att konkurrera.

Youtube är videokungen på nätet, men Facebook klättrar mot tronen.

Under 2014 började Facebook visa antal visningar för varje videoklipp som publicerats direkt på nätverket.
Att videor spelas upp automatiskt i nyhetsflödet ökar siffrorna, som redan är höga för populära klipp.

Siffror som Facebook publicerade i januari 2015 visar att under ett år har antal uppladdade videoklipp per person ökat med 75% globalt och med 94% i USA.

En undersökning som nyligen gjorts av Social Bakers visar att marknadsföringsvideor ökar i antal uppladdningar direkt på Facebook, och att de dessutom genererar mer engagemang än Youtube-videor.
I undersökningen utvärderades 20.000 Facebooksidor som tillhör bland annat varumärken, medier och kändisar för att avgöra hur marknadsförare använder sig av video på det sociala nätverket.

Enligt Social Bakers VD, Jan Rezab, är Facebook-videor helt enkelt mer naturliga att dela och interagera med än Youtube-videor.
De visas i nyhetsflödet och har ett större förhandsgranskningsfönster än Youtubes små rutor.

Ökningen beror på att marknadsförare börjar inse att de gynnas av att slippa ladda upp sina klipp på Youtube först, för att sedan publicera dem som länk på Facebook.
Fördelar är att de visas i nyhetsflödet och autoplay-funktionen som gör att användarna dras till innehållet utan att först behöva trycka på play.

Nackdel är den korta livslängden på videor uppladdade direkt på Facebook. Facebooks mål med autoplay-funktionen är att visa rätt video för rätt användare på rätt tidpunkt.

Facebook är angelägna att hjälpa kändisar och varumärken få fler visningar på sina videoklipp som är publicerade direkt på nätverket, och ger några tips i sin blogg. Där står bland annat att din video bör passa in i nyhetsflödet och vara något din publik kommer att vilja titta på och dela.

Med autoplayfunktionen i åtanke bör man använda sig av videoklipp som fångar människors intresse från första bildrutan. Korta videor med aktuellt innehåll som fångar uppmärksamhet utan ljud fungerar bäst i flödet.
Autoplay-funktionen spelar upp videor utan ljud tills du själv väljer att slå på det.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

EnglishSwedish