Appar, Instagram, Sociala Medier, Tips

8 verktyg att använda för marknadsföring på Instagram

Idag tänkte jag tipsa om några användbara verktyg du som marknadsför på sociala medier kan använda för Instagram. Jag har inte testat alla verktygen ännu, så detta är inga rekommendationer utan bara tips på vad som finns att använda.

Let’s go! – 8 verktyg att använda för marknadsföring på Instagram.

8 verktyg att använda för marknadsföring på Instagram
Detta verktyg håller koll på alla trendande hashtaggar. Du kan även söka på vilken tagg som helst och få upp alla nyare poster som innehåller den taggen. Det går också att gilla, retweeta, kommentera och svara direkt från verktyget för Twitter, Facebook, Instagram, Google Plus, Vine och Flickr.
Pris: Gratis för basic
Detta är ett mätverktyg som du säkert redan förstått på namnet. I verktyget kan du se rapporter för hur effektivt du har engagerat dig med dina följare, vilka foton som gillats mest.
Pris: Gratis upp till 25000 följare.

3. Crowdfire
Verktyg som hjälper dig att hålla koll på dina följare. Du kan med detta verktyg identifiera inaktiva följare, vem som avföljt dig samt de som är av intresse för dig att följa. Här kan du ta reda på vilka som är dina trognaste följare, var de befinner sig och vilka Instagramvanor de har.
Pris: Gratis 

4. Iconosquare
 (Tidigare Statigram)
Analysverktyg du kan använda dig av att mäta nyckelvariabler som är relaterade till ditt konto på Instagram. Exempelvis hur många som gillat dina bilder, antal kommentarer per enskild bild, vilka dina mest gillade bilder är och så vidare.
Pris: Gratis testperiod.
Detta verktyg är en mobilapp. Med denna app kan du hitta intressanta konton och personer att följa. Har liknande funktioner som Crowdfire.
Pris: Gratis, finns även som premium.

6. PicFlow
Här kan du skapa collage och slideshows, även videoslideshows. Enkelt att använda. Lägg till ett par bilder, bestäm timing, lägg till ljud, välj vilken övergång du vill ha och sedan är det bara att posta!
Pris: Gratis, men finns med premiumfunktioner
Som jag skrivit om tidigare så är quotes något som brukar fungera bra på sociala medier. Speciellt med en fin bild. Med detta verktyg skapar du fina bildquotes.
Pris: Gratis – Basic inkluderar 6 bakgrunder och massor med olika fonter. Finns även som Pro och kostar då en liten slant.

8. Post so
Detta verktyg kan du använda för att hantera ditt instagramkonto. Här kan du planera och schemalägga dina bilder och videor till tider och datum i framtiden. Du kan även bjuda in medarbetare om ni är flera som jobbar med samma konto. (Eftersom Instagrams API inte tillåter andra appar att publicera bilder är du tvungen att lämna ifrån dig dina inloggningsuppgifter, vilket du kanske inte är så pigg på.)
Pris: Gratis provperiod, sedan $14.95/månad
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply