Blogg, Tips

6 geniala tips att övervinna bloggtorka

Du har säkert, precis som jag, suttit framför skärmen och inte kommit på vad du ska blogga om. Du känner att du måste skriva nånting, men det ska vara värdefullt innehåll och inte bara blaj.

Du börjar skriva några ord, raderar och börjar om. Du blir mer och mer stressad. 

Känslan när du verkligen inte får fram en enda bra idé eller kanske till och med har en idé, men inte lyckas få ner den på pränt, är hemsk. Trust me, I know it all to well.

Jag tänker ge dig 6 geniala tips att övervinna bloggtorka som du kan prova när skrivkrampen slår till. 

6 geniala tips att övervinna bloggtorka

Lämna datorn.

Gå iväg från tangentbordet och syssla med något annat en stund. När du stressar upp dig och försöker tvinga fram kreativiteten fungerar det sällan bra. Jag kan åtminstone inte tvinga fram något bra. Gör något som sätter igång dina tankar. Ta en promenad med hunden eller yoga. Göra något annat kreativt som inte innebär att skriva. 

Anteckna.

Ha alltid en anteckningsbok till hands. Använd den till att skriva ner alla idéer du får så du kan få tips när du inte vet vad du ska skriva om. Jag har en bok där jag skriver ner antingen hela idéer eller enstaka ord.
Är själv en sån person som kan vakna klockan 03.00 på natten och plötsligt ha en genial idé jag måste skriva ner så jag inte glömmer den. Om jag inte skriver ner mina bloggidéer bli det lätt inte lika frekvent bloggande som jag önskar.

Tidpunkt.

När på dygnet fungerar ditt skrivande som bäst? Har du tänkt på det någon gång? Om inte, börja göra det nu. Du kanske upptäcker att du inte alls har någon kreativ skrivlust på förmiddagar utan har bättre flyt på kvällen. Då är det ingen vits att du sitter och försöker tvinga dig själv att skapa bra innehåll på förmiddagen.
Får du idéer under dagen, anteckna dem så har du ämnen till kvällens skrivande.

Läs något.

Sätt dig och läs en bok eller tidning. Gärna något du verkligen gillar. Eller titta på bilder, det kan också få igång kreativiteten. 

Det fungerar för mig ibland. Jag brukar läsa livsstilsbloggar när jag har bloggtorka. Konstigt, tänker du säkert nu eftersom jag själv bloggar om sociala medier (mestadels), så borde det vara såna bloggar som jag läser då. Jag gillar jag att läsa hur andra lever och deras erfarenheter, det ger mig inspiration och jag får tillbaka kreativiteten.

Skriv utkast.

Ibland gör jag utkast till potentiella blogginlägg. En del blir bara överskrifter medan andra blir hela inlägg jag sedan postar.

Det kan vara så att jag har en bra ämnesidé jag vill blogga om, men just då får jag inget flyt och vet inte riktigt vad och hur jag ska lägga upp allt. Då kan det hjälpa att göra ett utkast jag kan återgå till senare och färdigställa när jag har mer idéer eller har gjort mer research.

Bara skriv.

Börja bara skriva. Strunta i vad du skriver. Tänk inte, bara skriv. Det kan ibland hjälpa att få igång skrivkrampen. Skriv ner precis vad du känner för. Något av det du skrivit kanske genererar en annan idé eller kan utvecklas till något du vill skriva om, något som andra finner intressant att läsa.

Läs även:
60 grymma tips vid bloggtorka
31 bloggidéer för varumärken
8 anledningar att alla företag behöver en blogg

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Elin Häggberg // Teknifik 30 mars, 2016 at 17:11

    Bra tips!

  • Reply Anna - mamma till två prinsessor och en prins 3 april, 2016 at 21:07

    Riktigt bra tips! Tack.

  • Leave a Reply

    EnglishSwedish