Digital Media

Därför är Pokémon GO en hit!

Spelet alla pratar om och de flesta spelar heter Pokémon GO. Varför har det blivit en så stor grej? Jag har skrivit några punkter om det. Därför är Pokémon GO en hit!

Därför är Pokémon GO en hit!

Nostalgi

Alla som minns 90-talet känner igen Pokemon. Ett välkänt varumärke.

Mycket bra för social interaktion

Spelet är som en social mediaplattform i sig och du spelar inte bara framför din dator, utan måste besöka platser där du träffar andra som också jagar Pokémons. Familjer spelar tillsammans samtidigt som de är ute i friska luften och motionerar.

Bra för butiker och varumärken

Företag kan dra nytta av hypen och använda sig av både hashtaggar, lures och rabatter för att locka jägare till deras lokaler. Eller kanske ansöka om att bli ett Pokestop till och med. På Viva-bloggen har jag skrivit mer om hur du som företag kan använda dig av spelet i din sociala mediestrategi. Inlägget hittar du här!

Det är Nintendo

Ikonisk spelutvecklare som äger Niantic som släppt spelet. Undra om de kommer att släppa fler av sina ”gamla” spel i AR-version? Spännande!

AR

Det är Augmented Reality (AR)!  Det vi ser i verkligheten kombinerat med animationer från appen. Kan inte bli annat än en hit, eller hur?

Media

Media är tokiga i att skriva och rapportera om spelet, perfekt marknadsföring.

Bra för hälsan

Spelet har hjälpt människor att komma ut och röra på sig. Ensamma eller i grupp. Jag har läst artiklar om autistiska barn som plötsligt kan interagera med andra pga gemensamma intresset i att spela Pokémon GO. Barn som blommar ut och vågar röra sig utomhus bland andra människor. Folk går flera mll om dagen för att fånga Pokémons. Att motionera utomhus är väl den mest hälsosamma aktiviteten du kan göra.

Läs även: Varför är influencer marketing så effektivt på Instagram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply FREEDOMtravel 22 juli, 2016 at 09:45

  Fascinerande detta! Ena dan hade jag aldrig hört talas om det och nästa höll alla på… Bäst att jag inte börjar för då hinner man väl inget annat 😉 Men ok, barnen sitter i alla fall inte still när de spelar 😉

  • Reply Maria Gester 25 juli, 2016 at 08:19

   Ja, den hade fastnat i filtret 🙂 Prova att spela, det är kul!

 • Reply Helena FREEDOMtravel 22 juli, 2016 at 09:46

  Fastnade min kommentar i skräpfiltret…?

 • Leave a Reply