Marknadsföring

5 marknadsföringstrender 2022

5 marknadsföringstrender 2022

I det här inlägget tänkte jag gå igenom 5 marknadsföringstrender för 2022 att ha koll på.

1. Mobile-First

I dagens digitala landskap tillbringar de flesta timmar per dag klistrade vid sina smarta enheter. Denna trend ökade i efterdyningarna av pandemin.
Enligt eMarketer står mobiltrafiken för cirka 75 procent av all internetanvändning. Om du vill att dina marknadsföringskampanjer ska lyckas måste du vara närvarande varhelst din publik tillbringar sin tid.

2022 och en bit framöver kommer du att ha stor nytta av att ha en mobile-first-strategi när du planerar dina kampanjer. När du skapar en effektiv annonsstrategi, måste du kolla hur ditt annonsmaterial kommer att se ut i mindre format och även se till att kartlägga användarens resa på din mobilwebb eller i din app. Annonsvisningar för stationära datorer har visat en nedåtgående trend och procenten för annonsvisningar på mobila enheter har ökat med 19 % sedan 2019.

2. Social Selling och Social Commerce 

Enligt eMarketers Social Commerce 2021-rapport så kommer den totala försäljningen inom social handel att öka med 34,8 %, till över 36 miljarder (USD), 2021.
Antalet användare av social selling kommer att öka med 12,9 % (efter att ha ökat med 25,2 % 2020) Den övergripande sociala handelsbranschen kommer att växa med 37,9 % under det kommande året. Som det ser ut för närvarande leder Facebook och Instagram ledningen inom social commerce.


3. D2C (Marknadsföring direkt mot konsument) 

Genom att sälja direkt till kund kan varumärken etablera starkare relationer med sina kunder. Få mer data, för att kunna förfina erbjudanden, utveckla nya erbjudanden och lägga till en intäktsström som kompletterar befintliga B2C- och/eller B2B-handels- och marknadskanaler. Eftersom D2C tilltalar kunder med sin betoning på direkt kontakt, fortsätter den tillväxten att trenda uppåt

4. Marketing Automation

Under 2022 och framöver kommer vi att se fler och fler datadrivna marknadsföringskampanjer användas i fler och fler branscher. Om du till exempel lägger till marketing automation i din digitala marknadsföringsstrategi kommer det att göra att strategin blir mer effektiv eftersom marknadsförare kommer att kunna automatisera sina arbetsflöden och lägga mindre tid på repetitiva uppgifter.

 

5. Syfte och värderingar kommer att bli ännu viktigare

Konsumenter har börjat hålla varumärken mer ansvariga, och den ökande trenden mot mer etisk konsumtion och mer medvetna köpvanor visar inga tecken på att sakta ner. Varumärkens värderingar och syften är kärnan i vad företag är och gör.
De hjälper till att rama in varumärkens historia på ett sätt som resonerar med dess målgrupper. Kärnvärderingar och syfte är viktiga eftersom de fungerar som en påminnelse om att bakom varje varumärke eller företag finns en människa.

 

Läs om marketing first strategi här

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

EnglishSwedish