Facebook, Sociala Medier

5 anledningar att företag misslyckas med annonsering på Facebook

Många företag som är duktiga på traditionell PPC på Google har inte samma framgång när de försöker annonsera på Facebook.
Här är några av de vanligaste misstagen och hur du löser dem. 5 anledningar att företag misslyckas med annonsering på Facebook:

5 anledningar att företag misslyckas med annonsering på Facebook

Nyckelord är inte intressen.

Du har sökord på Google kontra intressen på Facebook. På Google är det någon som aktivt söker efter något och uttrycker omedelbar uppsåt.

På Facebook riktar du din annons mot VEM någon är och inte mot någon som SKA köpa.

Sannolikheten att du når de du vill snabbare på Facebook än på Google är stor, eftersom du inte behöver vänta på att de gör en sökning. Inriktningen och texten i din annons måste därför vara annorlunda.

Det finns de som omvandlar PPC-sökord till till Facebook-intressen rakt av, och tror att det ska fungera. Det fungerar ungefär lika bra som att äta knäckebröd när du har halsfluss.

Med sök vet du NÄR, men inte VEM – På Facebook vet du VEM, men inte NÄR.

Annonstexten är för direkt

Tänk dig att du är på ett spa med en vän och ni njuter av en härlig massage. Plötsligt kommer en högljudd säljare och pitchar sin produkt. Ni har aldrig träffat säljaren innan och ingen av er är intresserade av produkten just nu, men kanske vid ett senare tillfälle.

Precis så gör många som annonserar på Facebook idag. De tror att de måste skrika högst.
Det behöver de inte. På Facebook kan du målgruppsanpassa dina budskap mot specifika användare och viska, eftersom de du når är de som är intresserade.

Det finns inte flera steg av multi-engagemang…

…För att annonsörer försöker gå från påverkan hela vägen till försäljning i samma besök (ja, det fungerar i PPC eftersom du kan rikta termer mot botten av tratten), de misslyckas.

I stället bör du ha en uppsättning av annonser som är avsedda endast för att få fans/kunder från rätt målgrupp. Sedan en annan uppsättning av annonser riktade endast till dina fans. Sedan en tredje uppsättning av annonser för vänner till dina fans.

Du skulle inte säga samma sak till någon från gatan som till en vän som du har känt ett tag, eller hur? På Facebook kan du segmentera dina budskap genom nivån av engagemang med dig.

Annonserna uppdateras inte.

På Google kan du skapa annonser som kan leva länge. Vissa skapas, lämnas och glöms bort. På Facebook lever dina annonser ett par dagar innan de är utbrända. Ju smalare målgrupp du riktat din annons mot, desto snabbare brinner den ut.

Google-annonser kan inte brinna ut eftersom det är en helt annan uppsättning av användare som söker på sökordet dagligen.

Läs även:
Så här ändrar du annonspreferenser på Facebook

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

EnglishSwedish