Sociala Medier

Snapchat – Innehållsidéer för varumärken

Snapchat växer och växer och allt fler varumärken börjar använda sig av kanalen. Tidigare har målgruppen endast varit en yngre publik, men jag ser fler och fler äldre som insett hur kul och bra kanalen faktiskt är.Jag har fått många önskemål på sista tiden, om jag inte kan tipsa om förslag på innehåll för varumärken. Snapchat – Innehållsidéer för varumärken

Snapchat - Innehållsidéer för varumärken
Här tipsar jag om några idéer du kan använda dig av när du vill marknadsföra dig på Snapchat.
 

Anställda

Låt dina anställda sköta kontot till och från. Det ger en inblick i hur arbetet går till bakom kulisserna och hur olika avdelningar jobbar på förtaget.

En idé är att utse en anställd på varje avdelning att sköta kontot veckovis med roterande schema. Be dem berätta om vad de gör, nya produkter och även personliga saker (som självklart ska vara relevant för publiken).

Vi människor älskar att se autentitet och transparens. Riktiga människor med riktiga känslor i med- och motgångar. Detta skapar ett mänskligt företag och kommer att öka trovärdigheten.

Be dem snappa även utanför arbetstid för att visa att de anställda på företaget har ett liv utanför också. 
 

Sneak Peaks

Använd kanalen att visa upp kommande produkter, tjänster eller event. Gör små korta teasers med tillräckligt med information för att publiken ska bli intresserade av att se en fortsättning. Detta kan med fördel göras i format som en serie.

Den första snappen fångar publikens uppmärksamhet, nästa berättar varför de inte kan missa den sista och den sista får dem att ”köpa” produkten innan den ens finns på marknaden. Kom ihåg att på Snapchat gäller det att fånga publiken de första sekunderna för att behålla deras intresse. 
 

Presentation

Intervjua en anställd och låt publiken lära känna de som jobbar på företaget.

Anställer du någon ny är Snapchat en ypperlig kanal att presentera denne officiellt. Låt publiken lära känna vem som sköter kundservice, receptionen, VD:n och alla andra som får företaget att fungera. 
 

Rekrytering

Skriv i din utannonserade tjänster att du vill ha ansökningar via Snapchat. Låt de som är intresserade göra en första presentation för att se hur kreativa de är. Personligen skulle jag väldigt gärna rekrytera på detta sätt. Ett spännande, innovativt sätt att rekrytera nya talanger. 
 

Filter

Skapa geo-filter för dina event, kundmöten, konferenser o.s.v.
Marknadsför dina aktiviteter med filter och bara fantasin kan stoppa dig (klyschigt, jag vet). 
 

Tävlingar

Här är det perfekta tillfället att leva ut kreativiteten. Anordna en tävling på Snapchat. Låt publiken kommentera dina tävlingssnaps eller låt dem skicka in sina svar eller bidrag direkt till dig.
Glöm inte att screendumpa så du kan använda deras innehåll på egna kanalen. Exempelvis för att presentera vinnare eller bara dela med dig av allt användargenererat innehåll. Här har du en guldgruva! Var noga med att berätta att inskickat material kan komma att användas på dina kanaler.

 Glöm inte att du faktiskt kan planera innehållet i förväg även för Snapchat. Gör upp en plan och innehållskalender för det innehåll du vet att du vill få ut vissa dagar och tider och vem som ska göra det. Alla snappar utöver det är bäst att freestyla för äkthetens skull. 

Som jag skrivit förut så är ”perfekt” inte kul. Vi vill se och höra om blunders, skrattattacker vid fel tillfälle eller totalt hjärnsläpp under föredraget.

Du kan även välja mellan att lägga upp ditt innehåll i din story så alla kan se det samtidigt, eller skicka det till vissa utvalda. På detta sätt kan du styra över vem som får se vilket innehåll. 

Se även till att marknadsföra ditt Snapchatkonto på dina andra kanaler för att successivt för en högre publiksiffra.

Snabbast går det om du redan har en stor följarskara på andra kanaler och om du vet att din målgrupp redan finns på Snapchat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Elin Häggberg // Teknifik 21 juni, 2016 at 22:16

    Grymma tips!!!

  • Leave a Reply