Sociala Medier

Nå dina B2B-kunder innan de ens vet att de behöver dig

Nå dina B2B-kunder – En nygjord studie visar att 73% av kunder inom B2B-segmentet har mindre tid att göra research innan sina köp än de hade 2015.

Nå dina B2B-kunder

I dagens snabba tempo behöver du därför, som företag, lägga tid på att humanisera och stå ut i mängden för att köparna ska välja just ditt varumärke för sin produkter eller tjänster.

Detta kan du göra på sociala medier. Här kan du nå dina kunder innan de ens börjat fundera på om de behöver dig och innan de tagit något beslut om köp.

Så här når du B2B-kunder innan de ens vet att de behöver dig:

1. Omvärldsbevakning

Dina potentiella kunder kanske inte ens vet att du existerar innan de har kommit en bit på väg i sin research. Men det betyder inte att de är intresserade av ämnen relaterade till ditt varumärke, tjänst eller produkt. Håll därför koll på tweets, hashtaggar och ämnen på sociala medier som innehåller något relevant inom din bransch.  Här har du chansen att nå ut till eventuella kunder genom att snabbt svara eller skicka ett meddelande till potentiella kunder. För att göra detta behöver du investera i ett omvärldsbevakningsverktyg, t.ex. Notified, Opoint eller Mention.

2. Befinn dig där dina potentiella kunder är.

Identifiera var dina prospekt befinner sig så har du hälften vunnet.

Befinn dig på de kanaler/medium dina framtida kunder finns. Ta reda på var de ställer sina frågor angående de problem de har? Är det till exempel på Linkedin, Quora eller Facebook? . Här kan du snabbt besvara deras frågor och på så sätt skapa en trovärdighet och thought leadership gentemot dina prospekt istället för att promota dina produkter eller tjänster. Länka till din sajt samtidigt du ger dem svar på frågor och voliá, så har du säkerligen fått en del kvalitativ trafik och förhoppningsvis ett par nya kunder.

3. Dela engagerande innehåll

När du delar innehåll som är värdeskapande för dina prospekt, bygger du upp dig och ditt varumärke som experter (thought leadership). Det skapar trovärdighet och det är precis det vi människor önskar hos en leverantör. Det får oss att känna oss trygga. Genom att ständigt dela med dig av innehåll dina potentiella kunder söker eller önskar, skapar du precis det – en trovärdig, trygg bild av dig och ditt varumärke.

På detta sätt ökar du chansen att dina framtida kunder ska upptäcka din närvaro på sociala medier.

4. Lär säljarna att använda sig av social selling

Lär din säljkår att använda sig av sociala medier för att bygga sina egna varumärken och skapa sig expertstatus. Lär dem använda sociala kanaler att nå prospekt innan de ens vet om att de behöver er produkt eller tjänst. Lär dem hur social selling fungerar. Att använda säljarna som ambassadörer gynnar ditt företag enormt. De kommer att nå rätt personer och bygga relationer som är enormt viktiga när man vill nå ut genom allt brus idag. Nå framtida kunder redan innan, eller åtminstone i början på deras köpprocess. Maximera deras korta tid de har för research genom social selling!

Läs även: The Art of Social Selling

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

EnglishSwedish