Facebook, Sociala Medier, Tips

5 tips för annonsering på sociala medier.

När du tänkt annonsera på sociala medier finns några saker du behöver tänka på. I detta inlägg skriver jag om 5 tips för annonsering på sociala medier.
Först och främst behöver du veta var din målgrupp befinner sig. Även om du kan annonsera på en viss social plattform betyder det inte att det är just där du bör lägga din annons.

5 tips för annonsering på sociala medier

Rätt plattform.
Välj den eller de sociala plattformar din målgrupp befinner sig på för dina annonser. (Logiskt, eller hur?) Du spenderar då inte din budget på onödiga annonser som inte ger något.

Rikta annonsen mot din målgrupp.
Välj vilka du vill rikta din annons till istället för att rikta den mot alla användare på den sociala plattformen du valt att annonsera på. Både Facebook och Twitter har ganska bra verktyg där du kan se en hel del information om vilka som är i din målgrupp. Kika i Facebook Insights (Personer) och Twitter Analytics (Målgrupper) om du är osäker.

Segmentera.
Istället för att rikta din annons mot hela målgruppen så är det bättre att dela in den i mindre grupper. Du kommer därmed kunna få en bättre bild av hur de olika grupperna interagerar med annonsen och du kan på så vis optimera den på bästa sätt.

Annonsformat.
Välj rätt format på din annons beroende på vad du har för mål med den.
Om du vill driva trafik till din sajt finns lite olika format att välja mellan. På till exempel Facebook finns formatet carousel där du kan välja upp till 5 bilder, video, länkar som visas i ditt ad-set. Tänk på att välja ”Skicka personer till din webbplats” när du väljer målsättning för din kampanj i Ads Manager om du vill driva trafik till din sajt.

5 tips för annonsering på sociala medier

Håll koll och optimera.
När din annons väl är igång bör du hela tiden hålla koll på hur och om den fungerar så att du kan optimera den under tiden den körs. Lite annorlunda än vad du gör i traditionell marknadsföring där du endast kan titta på och vänta och se hur resultatet blir i efterhand. I den digitala världen har du fördelen att du faktiskt kan ända saker under tidens gång. Tumme upp för det!

Läs även >> Grym omslagsbild till din Facebooksida – så här gör du <<

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

EnglishSwedish